Fontys

tags: Participants

 

We zijn één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Er zijn 28 instituten en die verzorgen zo'n 85 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast bieden we 40 mastervarianten en 6 Associate degrees aan. Ook hebben we een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen die vooral in Zuid-Nederland gegeven worden. Naast onderwijs legt Fontys zich met 39 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten. Bij Fontys studeren ruim 44.000 studenten en werken zo'n 4.400 medewerkers. 

De Dienst IT verzorgt de complete IT dienstverlening aan studenten, docenten en medewerkers. Er zijn veel ontwikkelingen gaande in het onderwijs waarbij ICT een cruciale factor is: digitale didactiek, Business Intelligence & Analytics, BYOD, Cloud, IAAS, SAAS.
Wij werken samen met onze partners in het onderwijs en het werkveld om IT en het onderwijs te verbinden. Hiermee dragen wij bij aan de maatschappelijk opdracht van Fontys namelijk het bieden van inspirerend, uitdagend, hoogwaardig hoger beroepsonderwijs en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek dat betekenisvol is voor de samenleving.

"Fontys Hogescholen heeft als hoger onderwijsinstelling permanente educatie en verbinding met het werkveld hoog in het vaandel. Bovendien is juist in de IT dienstverlening het tempo van verandering hoog. Deze combinatie daagt ons uit om als individuele (IT) medewerker en als collectief onszelf voortdurend te ontwikkelen, onze kennis te verrijken, onze competenties aan te scherpen, onze dienstverlening aan studenten en medewerkers voortdurend te optimaliseren. Groei door aandacht: als maatschappelijke instelling is ‘brengen’ net zo vanzelfsprekend als ‘halen’", aldus Richard Oerlemans, CIO/Directeur

 

Join the EIC or subscribe to the newsletter?
Join us!

Contact